Huis te koop: rue du bac 1

Beschrijving
Foto’s: De fotoserie wordt automatisch afgespeeld; als U erop klikt kunt U door de grotere foto’s scrollen.

Met smaak gerestaureerd historisch sluishuis met bijgebouw in een “domein” van twee huizen, direct aan de oevers van de Saône gelegen (zwemmen, aanleg-gelegenheid), bij een dorpje met 200 inwoners, circa 6,5 uur rijden vanaf Nederland. Het huis bestaat uit een klein woonhuis en een als gastenhuis ingericht bijgebouw. Het geheel staat in een fraaie, parkachtige tuin die tot in de rivier doorloopt. Het huis heeft een terras met een spectaculair uitzicht over de rivier.

De modernisering is tot recent voortgezet: de toegangsweg is verhard in 2007, het woonhuis is geïsoleerd in 2012, het bijgebouwtje in 2013 en de beide daken zijn in 2013 vernieuwd. Alle kozijnen, ramen en deuren zijn in 2012 vervangen en van dubbel glas voorzien. Ook is in 2016 een geheel nieuwe hypermoderne keuken geplaatst. In 2014 zijn drinkwaterfilters geplaatst en is de gehele elektra vernieuwd.

Het geheel heeft circa 180 m2 bewoonbare oppervlakte, verdeeld als volgt: grote woonkamer met open haard, plafondbalken in het zicht en gepleisterde muren; twee directe toegangen tot het terras; een kleine (nieuwe) keuken met alle apparatuur (gas en inductie kookplaten, oven, vaatwasser) met een eetbar;  garage in het bijgebouw; keuken, salon, badkamer met toilet in het bijgebouw.

Op de 1e etage zijn twee slaapkamers met daartussen een doucheruimte met toilet. Op de etage in het bijgebouw zijn twee slaapkamers “en suite”.

Op de 2e verdieping bevindt zich de oorspronkelijke zolder. De ruimte is nog niet in gebruik maar kan desgewenst worden geïsoleerd en betimmerd en als derde slaapkamer worden ingericht.

Het gehele huis is supergoed geïsoleerd. Voor de verwarming is de haard voorzien van een lucht-circulatiesysteem, waarmee ook in de winter gemakkelijk het hele huis verwarmd kan worden; er zijn ook nog aanvullende CV-radiatoren met een gasketel die in het bijgebouw is ondergebracht.

De elektra-installatie is modern, met gescheiden groepen voor gebruikers als kook-apparatuur, boiler, radiatoren. Momenteel is het huis voorzien van telefoonlijn, ADSL/VDSL-2 en van 35 Mb Internet en televisie via een schotel.

Rond het huis ligt een enorme tuin van 1970 m2, omgeven door een dichte heg; de tuin loopt door tot in de rivier. Rond de tuin is geen bebouwing toegestaan omdat de omliggende gronden deel uitmaken van “Natura 2000”, zodat verrassingen met plotselinge aangrenzende nieuwbouw uitgesloten zijn. Het huis staat op een terp in de Saône, als bescherming tegen hoogwater.

Vanaf het dorp Ray-sur-Saône leidt een (doodlopende) toegangsweg van circa 500 meter naar het huis; die afstand is lang genoeg om verkeer van en naar het dorp niet meer te horen, en tegelijkertijd kort genoeg om het dorp op loopafstand te hebben. In het dorp is een restaurant, een “dépot de pain” en een postkantoor; meer winkels en een supermarkt op 6 km. Dichtstbijzijnde steden zijn Vesoul (30 min) of Besançon (50 min) of Dijon (55 min). Het vliegveld Basel-Mulhouse is 2 uur rijden, de stations zijn Vesoul (30 min) of Besançon-Tgv (45 min) of Dijon-Tgv (55 min). Per auto is Maastricht 5,5 uur, Utrecht 6,5 uur.

Belangrijkste kenmerken:
  • Totale woonoppervlakte 180 vierkante meters
  • Aantal slaapkamers: 4 (+ 1 nog te maken)
  • Aantal toiletten: 2
  • Aantal badkamers: 2
  • 4 private parkeerplaatsen
  • Inpandige garage
  • Zeer goed uitgeruste moderne keuken
Prijs:

275.000,-

Ligging:

Het huis bevindt zich in Ray-sur-Saône, departement de la Haute-Saône.

(regio Bourgogne-Franche-Comté)

• 50 min van het centrum van Dijon
• 25 min van het centrum van Vesoul
• 50 min van het TGV station van Besancon
• 115 min van de luchthaven van Mulhouse
• 180 min vanaf Parijs
• 330 min vanaf Maastricht